onsdag 23 januari 2008

ICA-kassar + Regn=?

Igår var det bestämt att när Andreas kommit hem från jobbet skulle vi gå till Malmborgs på Erikslust och handla. Januari har varit snålt tilltagen i resurser och maten har inte varit speciellt inspirerande, men i måndags kom csn och kylskåpet skulle fyllas. Storhandling skulle göras och vagnen fylldes snabbt med köttfärs (en som inte mals på plats Malmborgs tillhör ju ändå ICA), frysta grönsaker, krossade tomater och massa annat som vi ansåg var nödvändigt. Det hela gick på 970kr, men då har vi mat så att det räcker för i princip hela månaden, mest mjölk, bröd som kommer behövas fyllas på, sånt som går åt. Hela lasset fick plats i 3 stycken pappkassar och eftersom vi varken har bil eller körkort får man ta hem maten på annat vis. Vi funderade på att ta bussen, men vi bor bara drygt 10min ifrån Malmborgs och vi skulle nog klara oss hem tyckte vi. Det skulle bli tungt, men bussen går inte så ofta på kvällen och dessutom får vi gå en bit från bussen. Till saken är att det regnade ute. Där gick vi och eftersom kassarna var så tunga var vi tvungna att ställa ned kassarna och byta grepp, inte bra alls. Som ni själva förstår blev kassarna våtare och våtare och efter halva vägen gick en kassen sönder i botten. Jävla skit!
Sen fick jag bära den trasiga kassen i famnen, med hårda tomatburkar som stack in i min tomma hungriga mage, aj! Strax innan vi kom hem gick en kasse till sönder, katastrofen är nära nu egentligen vill jag gråta men istället börjar jag skratta hysteriskt. Vi samlar ihop de tappade saker och skyndar oss hem den sista biten. På något sätt lyckades vi komma hem och utan att något gick sönder, det vara bara vitlöken som tappats och inte följde med hem.
Nästa gång tar vi bussen eller så blir det inte någon Malmborgs när det regnar.

1 kommentar:

Marieiskogen sa...

Läser om ert missöde med kassarna och lämnar raskt ett tips om plastkassar. Inte dom där små som man köper på affären utan dom där i plastmaterial liknande det man gör pressenningar i. Typ IKEAS blåa eller gula kundkassar. Eller tygkassar, men dom är inte så stora...
Bättre lycka nästa gång.
Ha det // M